Тя коментира на пресконференция в Москва съобщенията от тази седмица, че

...
Тя коментира на пресконференция в Москва съобщенията от тази седмица, че
Коментари Харесай

Захарова: Русия ще третира чуждите наемници и оръжия в Украйна, като легитимни военни цели

Тя коментира на конференция в Москва известията от тази седмица, че Естония, страна членка на НАТО, обмисля дали да изпрати свои войски в Украйна. Такива оферти са правени и от други европейски страни, в това число от Франция.

Говорителката на съветското външно министерство също по този начин дефинира думите на английския министър на външните работи, Общността на нациите и развиването Дейвид Камерън, че Украйна може да употребява английски оръжия за офанзиви против територията на Русия, като налудничави, антируски и нападателни.

При визитата си в Киев на 3 май Камерън съобщи пред Ройтерс, че Украйна има право да употребява предоставените от Англия оръжия за нанасяне на удари по цели навътре в Русия и зависи от Киев дали да го направи или не.

Казаното от английският външен министър накара също по този начин Москва да предизвести Лондон, че може да нанесе удари по английски военни обекти и съоръжение както навътре в Украйна, по този начин и на други места, в случай че английски оръжия бъдат употребявани от Киев за удари на съветска територия.

Междувременно от Министерството на защитата оповестиха, че съветските въоръжени сили са открили надзор над още три селища в Украйна - две в североизточната Харковска област и едно в Запорожка област на югоизток.

Руски войски са завладяли Глибоке и Лукянци в Харковска област, както и Работино в Запорожка област, се споделя в изказването.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери достоверността на информацията за ситуацията на бойното поле посредством самостоятелни източници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР